Baby Jogger City tour

Sammanfattat om Babyjogger City mini:

Denna lätta och kompakta resevagn är robust och passar även i en ryggsäck – perfekt för familjer i farten, men vagnen passar inte nyfödda. City Tour är ett utmärkt tillskott till Baby Jogger-sortimentet. Den är idealisk för resor, och är robust nog för daglig användning. För vår familj fungerar det perfekt som en sekundär vagn, för semester, utflykter eller snabba resor till stan på kollektivtrafiken.

Jag rekommenderar gärna denna till en stadsboende förälder av ett barn över sex månader. Den är ett nöje att använda och det visar alla tecken på den pålitliga Baby Jogger-livslängden. Jag skulle verkligen föredra den över en paraplyvagn i lätta kategorin.

Baby Jogger City Mini resevagn

Prisklass: Mellan Maxvikt sittdel: 20,5 kg Vikt på vagnen med sittdel: 6,5 kg Mått hopfälld med hjul: 56x45x23 cm Vändbar: Nej Liggdel: Nej Resväska: Ingår Regnskydd: Köps separat Sovposition: Liggläge Handtag: Helt, ej justerbart i höjd Adapter för babyskydd: Nej

Fördelar

Mycket kompakt, resvänlig, lätt att styra, robust

Nackdelar

Krånglig sele innan du förstår den (går snabbt), lågt handtag, inte lämplig från för nyfödda.

Du kan köpa Baby jogger city tour hos: Babyland, Bamba.se Babyshop, Lekmer

Recension Baby Jogger city tour

Baby Jogger är ett populärt prisbelönt varumärke som lanserades på 1980-talet med en av de ursprungliga trehjuliga joggingvagnarna. Sedan dess har det utökats till att erbjuda vagnar i ett antal kategorier, med sina robusta och mångsidiga resevagnar i ena änden av spektrumet och dess stadigt populära och kompakta City Minis, med sin publiktilltalande, enhands vikning å andra sidan.

Babyjogger har lyckats i kategorin ultrakompakta och citybarnvagnar tidigare med City Mini Zip. Men vagnen Babyjogger city står sig bra mot konkurrenterna som Babyzen Yoyo eller Mountain Buggy Nano, med en storlek så liten så den passar in i de flesta bagagehyllor på flygplan.

Den levereras också med en väldesignad ryggsäck, vilket gör den super lätt att transportera.

Vid första ögonkastet tyckte jag inte att City Tour var lika snygg som några av sina konkurrenter, även om färgalternativen Violet och Juniper kunde lägga till mer av en wow-faktor än den svarta. Dess design är i samma del som sin City Mini kusin – familjelikheterna är uppenbar i de avrundade fotrören, det vadderade sätestyget och ger ett intryck av kvalitet och hållbarhet.

Är Baby Jogger City Tour barnvagn lätt?

Ja, Baby Jogger City Tour är lätt, vid 6,45 kg är det faktiskt enkelt att hämta och gå runt med den.

Det har klarat tidstestet med sin robusthet, lätt att köra och genomtänkt design. Så jag hade stora förhoppningar om City Tour, Baby Joggers satsning i den populära resevagnsnischen.

Otroligt, på 6,45 kg, känns City Tour mycket lättare än sin robusta och stabila kompis. Den är välbyggd och stabil.

När man kör Baby Jogger city tour blir det tydligt hur stadig den är – Den klarar klarar mer eller mindre alla underlag, trottoarkanter, dåliga vägar och du kan också låsa hjulen för längre distanser och fjädringen i fram är bra då det gör att man får en skönare promenad med vagnen, även på dåliga vägar.

Babyland resevagnar

Är Baby Jogger City Tour barnvagn kompakt?

Ja det är den. Baby Jogger har lagt den största delen av City Tour-kännedomen på sin kompakta storlek i vikt format, vilket mäter en imponerande 56x25x45cm.

Det här är lite annorlunda än den revolutionerande Babyzen Yoyo (52x44x18cm), men motsvarar fortfarande de exakta dimensioner som för närvarande tillåts på många flygbolag, inklusive British Airways och Easyjet.

Men som med alla dessa kompakta hopfällbara vagnar är det värt att dubbelkolla med flygbolaget om du får ta med dem ombord, eftersom storlekarna varierar – och flygplatspersonal är fortfarande vana vid avlånga vikta resevagnar och förstår inte alltid hur små dessa vagnar kan bli.

Liten resevagn city tour

Kan du verkligen vika ihop vagnen med en hand?

City Tour kan med lätthet vikas med en hand. Du trycker på en stor knapp för att lägga den framåt. Sedan trycker du på en röd säkerhetsknapp under sätet, vilket gör att du kan dra i sätesremmen och avsluta vikningen.

Remmen behöver alltid dras i lite så det är inte säkert du får det att se lika smidigt som i instruktionsvideon men det är fortfarande otroligt enkelt att vika ihop den.

För att veckla ut den behöver du två händer. Du släpper ut säkerhetsspärren och fäller sedan ut chassit och huven. Jag försökte veckla ut den med en hand, men kunde inte göra det.

http://<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/jUCTCygQ4eA” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Hur lätt är den att förvara?

Resevagnen är lätt att förvara, oavsett om du är hemma eller på språng. Även utfälld står den snyggt i små hörn eller smala hallar, och i sin väska kan den gå in vilket rum som helst i huset och vara undangömd.

Förvaringen av vagnen i bilen är också tillfredsställande enkel. Många småbarnsföräldrar har kanske en kombi, men det spelar ingen roll om bilen är stor eller liten med denna vagn då den tar väldigt lite plats. City Tour passar till och med på golvet i bilen.

City tour resevagn väska

Kan du använda den i kollektivtrafiken?

Att resa i kollektivtrafiken är ett av de viktigaste områdena som barnvagnen är utformad för, och det uppfyller verkligen sitt förväntningarna på den här fronten. Den vikta vagnen passar på bagagehyllor på tåg, på eller bakom sittplatserna eller till och med i knät, och att gå på och av en full buss är också lätt med City Tour.

Med denna behöver du inte längre sucka vid längre trappuppgångar eller att ta omvägar bara för att det kommer en trappa. Den är så lätt att lyfta och bära, även med barnet fastspänd, att stadens attraktioner har blivit mycket mer tillgängliga. När jag bar upp några steg till en lokal butik noterade en anställd faktiskt “du är stark!”. Nej, bara den stolta ägaren till en lättviktig buggy.

Skulle du kunna ta med City Tour på semester?

Ja, och med den utdragbara SPF 50?-huvan med väl tilltaget solskydd. Vi älskar den utdragbara SPF 50+ suffletten med bra tilltaget solskydd, bra fjädring och hur lätt den är att manövrera och köras på de flesta ytor.

Flygplatser kommer att vara ett nöje, även de som ber dig att lägga resevagnen genom röntgenmaskinen, som hände mig flera gånger. Med jobbiga säkerhetskontroller gör den här vagnen det lite lättare. Barnvagnens enkla vikmöjligheter betyder det att du inte längre kommer att frukta sådana önskemål från flygplatspersonalen, och det faktum att du kan ta hela vägen till planet är en stor fördel.

En liten negativ del är det något klumpiga regnskyddet. Den ger dig tillgång till ditt barn genom ett blixtlås, vilket kan vara lite krångligt att öppna och stänga på grund av det tjocka materialet.

Dragkedjan och materialet gör det också svårt att vika den så den blir väldigt liten. I de lägen skulle vi rekommendera ett enklare regnskydd eller lita på att suffletten klarar av vädret för stunden. Det finns många universalregnskydd som är enkla att dra på.

Resevagn lätt att ta med på flygplan

Är Baby Jogger City Tour bilstolskompatibel/lämplig för bebisar?

Nej det är den inte. Denna barnvagn kan inte användas med en bilstol, denna vagn är bättre att använda som en resvagn eller andravagn för ett lite äldre barn då sitsen först kan användas för barn som är 6+ månader.

Du kan köpa Baby jogger city tour hos: Babyland, Bamba.se Babyshop, Lekmer

Sitsens storlek?

Baby Jogger City Tour sits är lite mindre. Dess djup är runt 21cm, jämfört med Babyzen Yoyos 25cm.

Läs mer om de lättaste resevagnarna!

Hur är selen?

Selen är snyggt gjord i ett säkert fempunktssystem. En ojämnhet är att de två axelremmarna kan avlägsnas från huvudfästet separat genom att glida dem av de två midjestängesselarna av sig självt när du försöker klicka dem på plats vilket kan vara lite irriterande. Det är en vanesak.

Bamba köp resevagn

Är ramen stark, hållbar?

Baby Jogger gör solida barnvagnar, och City Tour är inget undantag. Trots att den är superlätt, känns den otroligt robust.  Det finns också en livstidsgaranti på chassit.

Berätta om City Tour bärväska.

Barnvagnen passar väldigt bra i resväskan, och ryggsäcksremmarna gör det väldigt lätt att transportera. Vissa tycker att den är mer lämplig för en kortare sträcka och kanske inte vill bära den under en lång tid. Själva väskan blir som en ryggsäck

Det skulle också vara bra att lägga en bärrem till själva vagnen. I många situationer, till exempel att gå på eller av transport, har du inte tid att lägga buggyn i väskan utan vill bara slänga den över axeln och gå.

Hur är handtaget?

Handtagstången har en liten kvadratisk form och är täckt i en hård gummiaktig plast istället för skum. Det är lätt och bekvämt att greppa och hänga på skötväskor eller shoppingpåsar (även om det aldrig rekommenderas av tillverkare). En udda sak är vikknappen, som är placerad i mitten av handtaget. Den kan misstas för bromsen, och den är lite i vägen, om du gillar du vill ha ett rent handtag hela vägen. Men när du är van vid det märker du inte riktigt det och det betyder att vikknappen är väldigt lätt att lokalisera när man bråttom.

Handtaget är på cirka 96cm höjd vilket kanske inte passar väldigt långa föräldrar. Eftersom den är väldigt lättkörd och du kanske inte behöver greppa handtaget så hårt är det en bagatell.

Hur interagerar med din lilla när den sitter i vagnen?

Även om barnet sitter framåtvänt är det lätt att kolla på den lilla tack vare ett generöst nätfönster. Eller bara lyft upp vagnen på bakhjulen för att säga hej, eftersom det är så lätt.

Hur är suffletten?

Huven är fantastisk och ger stor täckning med en enkel mekanism. Dess SPF 50+ skyddsduk är väldigt praktisk, speciellt i en vagn avsedd för resor, och Peekaboo mesh-fönstret ger en bra vy av barnet.

Baby Jogger city tour har gjort så att du kan rulla upp och fästa nätfönstret. Jag trodde att detta var en överflödig designfunktion men det är smidigt då man ofta har fönstret öppet.

Hur är korg- och lagringsfickorna?

City Tour är jämförbar med andra vagn i samma nisch – kanske lite mer grundlig än vissa, men absolut inte en sämre än andra.

Förutom sin korg har City Tour ett blixtlås avsedd för att förvara sin ryggsäck till vagnen, men som också är praktisk för extra vardagliga föremål. Inte säker på att det är nödvändigt, men det är en fin touch. En ficka i bak ger extra lagring, vilket är ovärderligt för snabb tillgång till vattenflaskor, våtservetter, plånböcker och så vidare.

Hur lätt är den att köra?

Baby Jogger City Tour är ett nöje att köra. Det känns robust, men ändå lätt. Den har ett fast grepp på vägen, men är lätt att styra med en hand, medan du håller telefon, dörr, bagage eller äldre syskon i den andra. Den klarar sig extremt bra på många olika terränger, inklusive extremt ojämna trottoar och vått gräs. Hjulen klarade alla kantar, hålor och stötar med bravur.

 Hur är hjulen – påverkar deras lilla storlek hur det rullar?

De tunna 5 tumshjulen klarar sig anmärkningsvärt bra i det verkliga livet. De är smala och lätta, men tacklar ytor lika bra om inte bättre än många konkurrenter. Framhjulet är säkert och det är bra att ha möjlighet att låsa det.

Berätta om bromsarna.

Bromsen ligger på höger bakhjul och är enkelt och intuitivt att använda. Jag hade inga problem med att applicera eller släppa den, en avgörande punkt med en så lätt buggy, eftersom det är snabbt att rulla av när det är osäkert.

Vilken ålder passar vagnen bäst för?

Baby jogger City tour riktar sig till barn från sex månader till ungefär tre år, med sittplatsen upp till 20,5 kg. Den ligger inte platt och är inte kompatibel med någon bilstol.

Är det enkelt / svårt att montera vagnen?

Vagnen är otroligt lätt att sätta ihop. Det är förmonterat, så allt du behöver göra är att sätta på hjulen och vika ut. Om du behöver instruktionerna är de instoppade i vagnen och där är de väl illustrerade, med ytterligare skriftliga förklaringar.

 Ger denna vagn bra valuta för pengarna?

Ja, det tycker vi. Nackdelen är att den inte kan användas från födseln och du kan inte sätta i en bilstol, så många potentiella köpare kommer att överväga denna som en sekundär vagn, eller bara för resor. Det kan göra att den känns lite dyr (cirka 2900kr) men jag upplever att man ofta använder den mer än vad man tänkt från början.

Möjligheten att ta med den på planet, att den är lätt att styra och manövrera gör att det är värt att betala lite extra.

Finns det extra tillbehör?

Regnskydd – 450 kr

Bygel – 295 kr

Kopphållare – 249 kr

Du kan köpa Baby jogger city tour hos: Babyland , Bamba.se Babyshop, Lekmer

1 svar på ”Baby Jogger City tour”

Kommentarer är stängda.