Babyzen yoyo 6+

Sammanfattat om Babyzen yoyo:

Babyzen yoyo 6+ är ett måste för familjer som älskar att resa med resevagn. Den går som handbagage på de flesta flyg och kommer med axelrem vilket gör det lätt för dig att bära med dig den vart du än går. Ihopvikt blir den väldigt liten vilket gör att du i kollektivtrafiken skulle kunna ha den i knät eller under sätet. Du ställer själv in vilken lutning på ryggen du vill ha genom att dra i en rem på baksidan. Denna vagnen är den lättaste och smidigaste vagnen jag stött på.

Resevagn babyzen yoyo 6+

Prisklass: Mellan Maxvikt sittdel: 18 kg Mått hopfälld med hjul: 52 x 44 x 18 cm Längd uppfälld: 106 x 44 x 86 Vikt på vagnen med sittdel: 6,2 kg Vändbar: Nej Liggdel: Ja, köps till separat Resväska: Ingår, mer rejäl väska kan köpas separat rekommenderas) Regnskydd: Ingår Sovposition: Viloläge Handtag: Helt, ej justerbart i höjd Adapter för babyskydd: Ja, köps till separat.

Fördelar

Superkompakt lättviktsdesign (52x44x18cm vid vikning), fyrhjulsupphängning, viks, och viks ut enkelt med en hand, lutande ryggstöd, avtagbara och tvättbara tyger och väldigt enkel att styra.

Nackdelar

Mindre sittdjup än din vanliga barnvagn, lite ojämn på grov terräng, liten shoppingkorg, bromsen hamnar lite nära fötterna ibland.

Recension av Babyzen Yoyo

Mest kompakta barnvagnen du någonsin föreställt dig och första barnvagnen i världen för att fullt ut följa storlekarna för kabinbagage. Det betyder att du kan lagra den i bagagefacket inuti planet! Trots att den är så liten är den både stabil och lättstyrd.

Det är också sällsynt att hitta en resevagn som verkligen håller vad den lovar men Babyzen YOYO är verkligen innovativ och lätt, vilket är perfekt för att komma runt i stan och har fungerat bra både hemma i Göteborg och på resor till bland annat London, Barcelona och semesterveckan på Mallorca.

Hur är remmarna?

Justering av remmarna är lätt och det krävs minimalt fixande – bara lossa axelremmarna, dra genom slitsarna i ryggstödet och dra ut dem igen. Utseendemässigt är detta en rätt snygg vagn som påminner lite om Bugaboo Frog, speciellt med tanke på matchande huva färger och två chassifärger.

För vilken ålder är Babyzen Yoyo lämplig för?

Den är lämplig för barn från sex månader men det finns även en liggbas i flera olika färger och även adapter för att sätta i babyskydd. Det vill säga att det är en vagn lämplig för de flesta. Vet flera som haft fyraåringar på runt 15 kg i vagnen utan problem.

Hur liten blir den?

Det som är den största fördelen med YOYO är att du kan vika den mer eller mindre platt och bära med dig den lätt på axeln med hjälp av axelremmen då den bara väger 5,8 kg och du med lätthet kan ta med den som handbagage på planet.

Hur viks babyzen Yoyo ihop?

Du viker bak handtaget med en knapp på vardera sida. Sedan finns det en spärr/knapp som du trycker in och drar spärren mot dig. Det går supersnabbt och är väldigt lätt att göra.

Babyzen Yoyo 6+

Handtag

Det är ett fast handtag som du inte kan reglera i höjd på något vis.

Hur är den att köra?

Detta är en cityvagn. Visst, den klarar lite skog men är verkligen inte gjord för det. Den är väldigt lätt att köra och klarar det mesta. När det är ojämna trottoarer/kullersten kan du fastna ibland men inget större problem.

Saker att tänka på:

Det som är mest märkbart är att eftersom resevagnen är så kompakt är att sittdjupet är mindre än på många större barnvagnar. För min familj har det inte varit ett problem men vill man ha en djupare sits på sin resevagn så titta en extra gång på YOYO så du inte blir besviken i efterhand.

Förvaring

Om du är ute och shoppar mycket eller ska handla mycket mat är denna vagn förmodligen inte för dig – korgen under chassit är lätt att komma åt men med en skötväska och några drickor blir den full.  Vi har fäst krokar på sidorna och faktiskt haft påsar där men inget tillverkaren rekommenderar och du får absolut inte släppa vagnen då den kan tippa över av vikten.

Vad finns i boxen?

  • Chassi
  • Stolsskydd
  • Ryggstöd
  • Sufflett
  • Regnskydd
  • Instruktionsmanual

Slutsats:

En väldigt innovativ, otroligt kompakt resevagn som passar föräldrar som letar efter en liten, resevänlig vagn att ha med på resorna med sitt barn. Den har varit underbar på de resor vi varit på.

Babyzen YOYO 0+

Har alla samma fantastiska egenskaper som 6+ men med den stora skillnaden att den har liggdel för bebisarna och med en fempunktssele för att hålla barnet säkert och tryggt i vagnen.

Köp Babyzen Yoyo här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *