Barnvagn som handbagage /Resevagn på flyget

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för babyland.se, lekmer.se

När du flyger kan det vara skönt att kunna ta med sig sin barnvagn på flyget. Vi kommer lista de resevagnar som klarar de olika flygbolagens mått på handbagage. MEN bara för att de har rätt mått är det inte säkert att flygbolaget kommer tillåta att du tar med din barnvagn som handbagage. De flesta flygbolag tillåter att du tar med dig en ihopfälld barnvagn som handbagage om den passar flygbolagets tillåtna mått.
Det är viktigt att kolla vilka regler och mått för det flygbolag du ska resa med.

Idag finns det ett standardmått på handbagage även om olika flygbolag kan ha olika mått. Det är bara en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen. Enligt standardmåttet får handbagage vara 56 cm x 45 cm x 25 cm. De flesta flygbolag har valt att ha dessa mått som standard, sedan finns det flygbolag som har gjort egna regler kring vikt och mått på sina passagerares handbagage.

Nedan kan du se några flygbolags mått för handbagage:

Air france: 55 cm x 35 cm x 25 cm (H x B x D)

British airways, Easyjet, Finnair, KLM, Easyjey:  56 cm x 45 cm x 25 cm (H x B x D)

Ryanair, Thomas Cook: 40 cm x 20 cm x 25 cm

SAS, Lufthansa, Norwegian, Turkish airlines, Wizz air: 55 x 40 x 23 cm (H x B x D)

BRA: 50 x 40 x 25 cm

Resevagnar / Barnvagnar och mått 2022

Vi har listat några av de populäraste barnvagnarna som går som handbagage på många flygbolag. Ihopfällda resevagnar har stora chanser att komma med som handbagage.

Nedan hittar du en kort beskrivning av de olika barnvagnar som handbagage med möjlighet att läsa en längre recension i många fall eller gå direkt till butik för att kunna köpa just den barnvagnen.

Mått ihopfälld 56 x 45 x 26 cm Vikt 5,9 kg, Maxvikt 17 kg

Cybex Eezy S har en vändbar sits, flera lägen på ryggen inklusive plant liggläge. Med en hand fäller du enkelt ihop vagnen och kan sedan bära iväg med den i bärhandtaget som finns. Barnvagnen har en mjuk fjädring så ditt barn får en bekväm åktur oavsett underlag.

Babyzen YOYO+

Mått ihopfälld 52 x 44 x 18 cm Vikt 6,2 kg, Maxvikt 22 kg

Babyzen yoyo är förmodligen den mest kända resevagnen. Otroligt liten och godkänd som handbagage på bland annat Air France och Finn Air. Vagnen fälls enkelt ihop med en hand och fälls också ut med en hand och passar i de flesta kabinhyllor. Den har ett förmonterat axelband som gör att du lätt kan bära den när du fällt ihop den.

Bumprider Connect

Mått ihopfälld 59 x 49 x 27 cm Vikt 7 kg, Maxvikt 22 kg

Ryggen är steglös och kommer ner i ett helt plant liggläge. Den här vagnen kan du också fästa ihop med en likadan vagn och få en dubbelvagn. Du bär enkelt med den med en axelrem som sitter på vagnen.

 

Silver Cross Jet

Mått ihopfälld 55 x 30 x 18 cm Vikt 5,9 kg, Maxvikt 15 kg

Silver cross jet är en fantastisk resevagn. Lätt, bra fjädring som gör åkturen bekväm för ditt barn och den blir väldigt liten när du fäller ihop den. Perfekt då du kan ha denna barnvagn som handbagage. Du viker ihop den med en hand och kan även sätta fast ett babyskydd (med adaptrar).

Axkid Life

Mått ihopfälld 56 x 45 x 25 cm Vikt 6,5 kg, Maxvikt 22 kg

Axkid Life har ett ställbart ryggstöd där du kan ha ett plant liggläge. Den har också en bra fjädring. Du fäller smidigt ihop den och den har även ett ställbart fotstöd. Axkid Life är både bekväm och rymlig för ditt barn.

 

Mountain buggy nano 2

Mått ihopfälld 52 x 54 x 29 cm, Vikt 5,9 kg, Maxvikt 20 kg

Ryggstöd som kan fällas ned till ett planare läge än tidigare modell. Du kan också sätta i en mjuklift. Med en bra maxvikt kan även de lite större barnen sitta i denna vagn. Förvaringsväska följer med vid köp av vagnen och vagnen har även en bärrem som underlättar transporten av vagnen.

GB Pockit / Pockit+

 

Mått ihopfälld 30 cm x 35 cm x 18 cm (Pockit) 38 x 38 x 20 cm (Pockit+), Vikt 4,8 kg, Maxvikt 17 kg

GB Pockit har världsrekordet för att vara världens minsta ihopfällbar barnvagn. Du kan med lätthet ta med den som handbagage. Du har ett högt ryggstöd och rullar bra trots sin lilla storlek ihopfälld.

Carena Kobbe

Mått ihopfälld 52,5 x 45,5 x 23,5 cm, Vikt 6,5 kg, Maxvikt 18 kg

Carena Kobbe är en perfekt resevagn. Du kan luta den i fullt liggläge, har en bra och smart bygel och väldigt enkel ihopfällning. Carena Kobbe finns i tre versioner Basic (enklaste modellen), Trend och Lux. De två sistnämnda har ställbart fotstöd och möjlighet att sätta fast babyskydd.