Bugaboo Bee5 recension

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop.se

Sammanfattat om Bugaboo Bee5:

Bugaboo Bee5 är den fjärde generationen av den otroligt populära vagn som är en kändisfavorit och idealisk för familjer i staden. Den är kompakt och lätt och av det mer lyxigare slaget när det kommer till prisklass.

Bugaboo Bee3

Prisklass: Premium Maxvikt sittdel: 17 kg (4 år) Vikt på vagnen med sittdel: 8,7 kg Mått uppfälld: 90 x 46,5 x 32 cm Mått ihopfälld: 53 cm bred
Lämplig från: födsel
Vändbar sits: Ja Liggdel: Ja Sovposition: Fullt liggläge Handtag: Teleskophandtag Adapter för babyskydd: Ja.

Fördelar

Vackert designad, robust, kompakt och rimligt ljus med exceptionell manövrerbarhet, växer med ditt barn, flera anpassningsbara alternativ

Nackdelar

Prisvärd, tillbehör kan lägga upp, kan vara svårt att få upp kantar med ett större barn ombord

Vår recension av Bugaboo Bee5

Det är 10 år sedan Bugaboo lanserade sin första Bee – den kompakta, lätta vagnen från det nederländska företaget har blivit en favorit hos kändisarna med sitt utbud av lyxvagnar och tillbehör men den är också väldigt populär hos fler och fler vanliga svenssonfamiljer.

Nu, 2017, är Bee5 den senaste versionen av den söta men robusta stadsvagnen (den sista versionen var Bee3 men Bugaboo undviker nummer 4 eftersom siffran har negativa betydelser på kinesiska) som har haft ett antal tweaks för att få det uppdaterad för sin 10-årsjubileum.

Så vad är skillnaden mellan Bugaboo Bee5 och Bee3?

Det finns cirka 100 nya delar till Bee5, inklusive förbättrade framhjul, som är mer stabila med och det är lättare att svänga. Det är 0.2 kg tyngre och 5 cm längre, höjden förblir densamma, vid 92 cm, men korgen kan nu rymma upp till 22 liter (4 kg).

Bortsett från det är de viktigaste förändringarna till Bee5 på stilsidan. Det har nu blivit mycket mer anpassningsbara alternativ än tidigare – så du kan verkligen pimpa din bebis vagn.

Från läderhandtaget till de nya mörka röda kapporna och sex otroligt lyxiga och snygga sitstyger och med 11 solskyddsval har har de stilmässigt gått till en ny nivå.

Självklart kan du fortfarande få den ljusa och soliga klassiska gula Bee hooden och det vanliga svarta sätestyget, men nya alternativ inkluderar en rad mycket eleganta melange tyger, samt vackra mönster som jag verkligen tycker du ska kika på.

Och du som gillar att att ha med dig dryck kommer bli glad då Bugaboo äntligen har lagt till integrerade fästpunkter till ramen för att fästa en kopphållare – på 3 möjliga platser!

Första intrycket av Bugaboo Bee 5?

Den har ett elegant och robust utseende och det faktum att det är en barnvagn designad för staden, så du kan ta med  den mer eller mindre överallt är riktigt bra.

Barn i barnvagn

Hur jämför sig Bee 5 med andra lättviktsvagnarna?

Den är kompakt och lätt (men inte lika lätt lätt som resevagnarna under 6kg) och är riktigt bra om vi ser till egenskaper och stil.

Det känns  på sätt och vis robustare än billigare alternativ som t ex GB Qbit + 

Exakt hur lätt är Bugaboo Bee5?

Bee5 är 8,9 kg med sitsen. Som vi skrev tidigare är det inte den lättaste på marknaden, men den är tillräckligt lätt för att dra upp och ner trappor vid behov (även med lite saker i vagnen), och du kan enkelt bära den med en hand när den är ihopvikt.

 

Hur kompakt är Bee5 när den viks och viks ut?

Vid utfällning mäter Bee5 på 53cm över framsidan från hjul till hjul (och 45cm över bakhjulen), med 90cm längd (framhjulet bak och bakhjulet) och 98-105cm i höjd beroende på om Ryggstödet är förlängt eller inte.

Det är i grunden ganska kompakt, men inte i samma liga som en resevagn som Babyzen Yoyo, men den har mycket mer innehåll än någon av yoyo:n.

Bee5 mäter 90 x 46,5 x 32 cm vid vikning.

Läs mer om de 7 lättaste resevagnarna!

Hur är vikningssystemet?

Liksom alla Bugaboo barnvagnar (ja, alla barnvagnar egentligen) finns det en speciell snits att vika Bee5, men när du förstår det blir det går det lätt.

På vardera sidan av handtaget är en vit rektangulär spärr med en utskjutande läpp i botten och en liten svart knapp i mitten.

För att vika den med två händer måste du;

  • Sätt tummen på de svarta knapparna på varje sida
  • Vik in ditt finger under läppen
  • Du trycker sedan in båda svarta knapparna samtidigt
  • Håll knapparna intryckta, dra sedan upp med dina fingrar, detta släpper ut ramen och sedan viker den in sig själv

Det går också att göra med en hand om du tar en sida åt gången.

Det kan te sig jobbigt i början men det kommer kännas väldigt enkelt när du får in rörelsen. Den viks också i ett stycke med sitsen fast – det är ett stort plus.

Hur lätt är den att förvara?

Superlätt. Det viks inte bara och blir ganska kompakt, utan du kan också ställa den stående på sidan så den kan diskret placeras i små hallar eller till och med under sängen.

Hur är Bugaboo Bee5 när du reser i kollektivtrafiken?

Den är verkligen lätt att använda. Den är lätt att styra och det kommer verkligen till sin rätt i dessa trånga utrymmen. Den tar sig lätt in i mindre utrymmen vilket gör att man inte behöver känna att man blockerar gången eller liknande för andra passagerare.

Något att tänka på är att eftersom hjulen är svängbara kan det vara lite jobbigt att komma på t ex tåg om det är ett stort avstånd mellan tåg och plattform. Men det är en mindre nackdel när den är så lättstyrd i övrigt.

Ta med Bugaboo Bee5 på semester, och hur tror du att det skulle gå?

Ja – du kan definitivt ta Bee5 på semester, även om den inte är tillräckligt kompakt för att passa i bagagehyllan på planet, så skulle du kunna checka in den eller ta med den fram till gaten.

Det är verkligen liten så den är perfekt för en stadsemester, och funktioner som UPF 50+  på skyddssolhuven betyder att det är perfekt för en semester i solen. Eftersom det är väldigt bekväm i liggande läge, kan barnet lätt ta en skön tupplur medan du njuter av en avkopplande lunch (det är drömmen i alla fall).

Är det en överkomlig vagn för det priset?

Denna vagn befinner sig i den övre prisklassen av lätta stadsbarnvagnar – och du betalar helt klart något av en premie för detta lyxiga varumärke.

Men det sagt är det här är det en otroligt högkvalitativ vagn som växer med din lilla upp till 3 år – och det finns en så stark andrahandsmarknad så sannolikt kommer du att kunna få tillbaka mycket av det du köpte vagnen för.

Vi tycker att det är värt pengarna, om din budget kan sträcka sig till det, eftersom denna resevagn/cityvagn ger mycket värde för pengarna och du kan använda den till mycket.

Vad tycker du om sitsens storlek?

En av favoritdelarna på Bugaboo Bee5 är sätet. Vi älskar det kloka tänkandet bakom det självständigt utdragbara ryggstödet och sitsbasen. Det betyder att barnvagnen verkligen kan växa med ditt barn – och också att det kan anpassas för att passa, speciellt om du har ett barn som är ganska lång.

Det är en mycket bra storlek ändå och har ett bekvämt vadderat tyg, så det faktum att det sträcker sig är en bonus.

Hur många sittpositioner finns på Bugaboo Bee5?

Sätet sitter fast i tre positioner: upprätt, snooze och platt. Det är en enkel enhänt mekanism som innebär att du använder tummen och fingrarna för att klämma två spärrar på baksidan av sätet samtidigt. Detta släpper ut lutningen och du kan flytta sätet till önskat läge tills det klickar på plats.

Vilken ålder är resevagnen lämplig för?

Bugaboo Bee5 kan användas från nyfödd, med bassinet, till 3 år. Sätet kan användas till 17 kg när den används i frånvänt läge, och upp till 15 kg när den används mot dig.

Är Bugaboo Bee5 lämplig för nyfödda?

Ja, det kan användas från nyfödd upp till 6 månader (eller 9 kg) med Bugaboo Bee5 bärbotten/bassinet.

Om du vill ha en vagn med både med ligg och sittdel så går det paketet på runt 10 000kr. Det går också att köpa till ligg/sittdel i efterhand så du behöver inte köpa allt samtidigt.

Det är en väldigt bra kvalitet, hårdbotten, men det är värt att tänka på att Bee5 har ett bra liggande läge som kan kombineras med den mjuka och mysiga liggdelen för att skapa en bekväm plats för bebisar upp till 6 månader

Liggdelen sätts fast i själva sätet och det sitter säkert fast, så din baby är verkligen i säkra händer.

Vad tycker du om sitsens höjd?

En av de märkbara funktionerna på Bugaboo Bee5 är att sätet sitter lågt på chassit – ca 50 cm från marken. Vi ser det inte som ett problem men om du är väldigt lång eller har ryggproblem kan det vara jobbigt att böja sig ner för att t ex ge ditt barn en napp och liknande.

Är Bugaboo Bee5-ramen stark?

Absolut. Även om Bee5 är utformad som en stadsbuggy, har den också provat på mer utmanande terräng och ramen kan ta mer eller mindre allt underlag den kör på. Det krökta chassit betyder att det inte finns många delar som behöver böjas och vikas, vilket ger den stor styrka och hållbarhet.

Om du registrerar Bee5 online, erbjuder Bugaboo en 3 års garanti.

Hur är handtaget handtaget? Titta på höjden, flexibiliteten, manövrerbarheten?

Det finns 10 möjliga styrpositioner, från 90cm till 108cm, så det finns verkligen en höjd som passar de flesta föräldrar.

De nya läderalternativen är flera, och en stor förbättring på skummet som kunde vara svåra att rengöra på tidigare Bugaboo Bee-modeller och lätt kunde gå sönder. Den bästa delen är utformningen av handtaget vilket gör det väldigt lätt att styra med en hand.

Hur bekväm känns Bugaboo Bee5 för din lilla?

Den är bekväm. Ingen har, vad vi vet, klagat på att den är obekväm.

Hur interagerar du med din lilla när barnet sitter i vagnen?

Bra. Barnvagnen har en mycket öppen känsla, vilket gör det lätt att se och prata med ditt barn när det sitter i vagnen. Det lilla negativa är att det inte finns något peekaboo fönster i huven, så du måste dra upp huvan om sätet är i framåtvänt läge.

Hur är suffletten? Kan den användas som solskydd?

Suffletten är stor med två paneler, plus den har en dragkedjad tredje panel som sträcker ut suffletten så att den nästan täcker ditt barn helt. Den har UPF 50+ solskydd, så det gör jobbet att hålla bort bländningen när solen kommer ut. Den är gjord med ett mjukt tyg och en trådram vilket gör att det inte låter så mycket när du drar fram huvan när barnet håller på och somnar. Plus att du kan tvätta den i tvättmaskinen vid 30C så du kan hålla den ren.

Hur är varukorg- och lagringsfickorna på Bugaboo Bee5?

Med tanke på detta är en kompakt buggy, är korgen en anständig storlek. Den är bred, djup och har en elastisk innerficka för några små bitar. Den har en kapacitet på 22 liter, med en maximal vikt på 4 kg. I verkligheten innebär detta att ett par påsar handlar om du packar det rätt! Det är lätt att få tillgång till korgen oavsett om du har sittdelen framåt eller bakåtvänd.

Hur lätt är den att köra, gör hjulen i låst och svängbara positioner en skillnad?

Den är enkel och smidig att köra – speciellt på asfalterade ytor, och kan sicksacka, svänga och vända med lätthet. Det finns verkligen inget motstånd och fjädringen på hjulen gör att den känns lätt även när du kör över små hålor eller höjda kantar.

Låset på hjulen är användbart när du vill använda den på grövre underlag, eftersom det innebär att du inte får hjulen att vända när du slår en sten, och det hjälper till att gå igenom grus och över gräs.

När du har ditt barn är och det är en hög kant får man givetvis ta i lite mer då (beroende på hur barnet sitter) det kan blir lite svårare att lyfta upp den på bakhjulen och uppför kanten.

Bee5 är så lättkörd att du med lätthet kommer in genom dörröppningar.

Hur körs Bugaboo Bee5 på olika ytor?

Jag testade ut Bee5 på allt från gator och grusvägar till gräs och stenig mark och fann att det är kullerstensgator som kan bli problem. Tyvärr arbetar de supermanövrerbara hjulen mot det när de möter kullersten, men förutom det var jag imponerad av hur det hanterades.

Naturligtvis är Bee5 mest hemma på stadsgatorna, och du kan verkligen få upp en takt eftersom det känns så lätt och lyhörd att du kan trycka – även med ena handen.

Jag tyckte också att det var smidigt att skjuta längs gräset när man tog en kort korsning över parken, och mina långa promenader längs flodvägen var inga problem för Bee5.

Vad tycker du om däcken – påverkar deras lilla storlek hur det skjuter?

Däcken är 6 tums skumfyllda gummidäck och framhjulen kan antingen låsas på plats eller svängbart för manövrering.

Det finns upphängning på alla hjul och jag tycker att det gör skillnad för smidigheten i turen. Eftersom hjulen är små känner du mer klumpar och stötar på vägen än vad du skulle med ett pneumatiskt terrängdäck. Men upphängningen hjälper till med det här, och jag fann att jag kunde köra upp stötar och kanten på runt 3-4 cm utan problem. Den lilla storleken hjälper faktiskt med manövrerbarhet när man pussar om staden – mycket hjälpsam i trånga höga gator, affärer och stormarknader.

Hur är bromsarna?

Bromsen är en fotbroms i mitten av ramen, som är väldigt lätt att slå på eller av – även om du hade flip-flops!

Passar den i bilens bagage?

Den passar lätt i en VW Golf, med gott om plats för andra tillbehör. Det får lätt plats en Bee5 och ett par väskor för en familj på fyra för en helg. Finns nog plats för två av dessa vagnar tillsammans med packningen.

Är Bugaboo Bee5 resesystem kompatibelt?

Ja det är det. Bee5 kan användas med adaptrar för att passa en rad populära bilstolar från Maxi-Cosi, Cybex och Britax.

Är det lätt att rengöra Bugaboo Bee5?

Ytterst! En av de uppdaterade detaljerna i Bee5 är att sätet tyg är avtagbart och maskin tvättbart vid 30C, liksom solskyddet. Chassit kan rengöras med en mjuk handduk och ljummet vatten medan styret kan rengöras med flytande tvål och varmt vatten. Selen rengörs med en fuktig trasa.

Är det enkelt / svårt att bygga Bugaboo Bee5?

Det är ganska lätt att bygga Bee5 som det är praktiskt taget färdigt, med bara solskyddet för att lägga till trådramen och hjulen ut på. Bugaboo har massor av hjälpsamma videor på nätet som visar hur de olika delarna fungerar. Instruktionsboken är skriven på många olika språk, men bilddiagrammen är ganska användbara.

Det är ganska intuitivt och, liksom med alla Bugaboos, kan de flesta av de delar som kan flyttas / ändras vara välfärgade vita.

Vem skulle resevagnen vara mest användbar för?

Bee5 skulle vara mest användbar för stadsbostadsfamiljer som är korta i rymden, som vill ha en elegant och mångsidig barnvagn som kan användas för att ta sig runt i staden, ta sig på kollektivtrafiken och är resesystemkompatibel.

Tillbehör till Bugaboo Bee5:

Slutord:

Bee5 tar alla de bra bitarna i tidigare versioner – kompakt, lätt, robust, super manövrerbar – och förpackar dem med sulky-ekvivalenten av en lyxig stor båge.

De nya anpassningsbara alternativen ger det ett nytt utseende utan att det påverkar de funktioner som gör att jag utan reservation rekommenderar denna barnvagn till nya föräldrar eller erfarna mammor och pappor som lever en hektisk urban livsstil.

1 svar på ”Bugaboo Bee5 recension”

Kommentarer är stängda.