Carena Yxlan recension

Innehåller reklamlänkar för Lekmer.se
Betyg:
3.5/5

Carena Yxlan sammanfattat

Carena Yxlan är en lättanvänd paraplyvagn som fälls till ett smalt paket och har bra liggläge. En enkel vagn som du inte behöver vara så rädd om och är en bra vagn till semestern men det är svårt att styra med en hand på grund av det delade handtagen. Väldigt bra vagn med tanke på att du kan få ett näst intill plant liggläge för barnet.

Carena-Yxlan

Prisklass: Budget. Maxvikt sittdel: 18 kg Vikt på vagnen med sittdel: 8,6 kg Mått uppfälld: 48,5 x 81 x 102 Mått hopfälld med hjul: 108 x 28 x 34 cm Lämplig från: 6 månader Vändbar: Nej Liggdel: Nej Resväska: Nej Regnskydd: Nej Sovposition: Liggläge Handtag: Tvådelat, ej justerbart i höjd Adapter för babyskydd: Nej.

Fördelar

Billig, enkel, gör sitt jobb, bra liggläge

Nackdelar

Delat handtag, kort sufflett.

Går den styra med en hand? 

Nej, på grund av att handtaget är tvådelat går det inte. 

Mått och vikt?

Vagnen är rätt tung med sina 8,6kg och ihopfälld blir den 108 x 28 x 34 cm. Den blir låg och smal men lång.

Är sitsen vändbar? 

Nej.

Går Carena Yxlan som handbagage?

Nej, denna blir väldigt lång som majoriteten av paraplysulkys blir. Du får snällt lämna ifrån dig den innan du går på planet.

handbagage carena yxlan

Hur är denna resevagn?

Den är godkänd och du kan med en smidig tittlucka titta till ditt barn. Du har även en ställbar rygg i fyra lägen och reglerbart fotstöd.  Med fempunktssele sitter ditt barn säkert och du har även en avtagbar handtagsbåge.

Ventilation på carena yxlan

Vad är det för hjul?

Du har punkteringsfria hjul på denna vagn och kan även låsa framhjulen för enklare körning vid svårare terräng. Baktill har du totalt fyra hjul med två dubbla på varsin sida och två enkelhjul i fram.

Läs mer om de lättaste resevagnarna.

Hur är varukorgen?

Den är normalstor om man ser till andra paraplyvagnar och det finns plats för lite mjölk och något mer men det är allt. Det finns även en förvaringsficka på vagnens ryggstöd.

Hur klarar sig vagnen på olika underlag?

I staden är det inga problem. Trottoarer, butiker och parken är inga problem. Men detta är inte en vagn vi rekommenderar för svårare terräng eller snö.

Hur klarar den sig i kollektivtrafiken?

Vagnen är helt okej att köra och du kommer lätt på olika transportmedel i kollektivtrafiken. Eftersom vagnen inte blir så kompakt när du fäller ihop utan väldigt lång kan det vara svårt i kollektivtrafiken om det är trångt. Annars fungerar den utmärkt.

Lämplig från vilken ålder?

Sulkyn är lämplig från 6+ mån.

Är Carena Yxlan värd priset? 

Den kostar strax över tusenlappen och det är en helt okej resevagn som gör sitt jobb men inte så mycket mer. Behöver du en enkel, basic resevagn går denna alldeles utmärkt.

1 svar på ”Carena Yxlan recension”

Kommentarer är stängda.