Chicco Liteway recension

Betyg:
3.7/5

Chicco Liteway sammanfattat 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se
 

Chicco Liteway är en stilig, lättviktig resevagn som är full av förstklassiga funktioner till ett bra pris. Den är lätt att vika ihop och Råd&Rön beskriver den som “Praktisk, lätt att köra och lätt att fälla ihop”, vad mer kan vi kräva av en resevagn?

Chicco Liteway-01  Chicco-Liteway-

Prisklass: Budget Maxvikt sittdel: 15 kg Vikt på vagnen med sittdel: 6,9 kg Mått hopfälld med hjul: 29x25x105 cm Mått upfälld: 46x87x103 cm Vändbar: Nej Liggdel: Nej Resväska: Nej Regnskydd: Ingår ej Sovposition: Liggläge Handtag: Fast, delat Adapter för babyskydd: Endast för Chiccos egna babyskydd

 

Fördelar

Lättvikt, lätt att vika/fälla ut, kompakt.

Nackdelar

Suffletten är spetsig, regnskyddet är besvärligt att fästa, instruktioner inte bra, remmar är lite trixiga.

Vår recension av Chicco Liteway

Chicco har ett underbart rykte i världen av babyutrustning och har, sedan de grundades i Italien 1958, vunnit många utmärkelser för sina produkter.

Liteway paraplyvagn är inget undantag, den slog konkurrenter somMaclaren Triumph och Mamas & Papas Trip för att vinna Råd&Rön:s test. De beskrev den som ”Praktisk, lätt att köra och lätt att fälla ihop”, vad mer kan vi kräva av en resevagn?

Hur monterar du Liteway?

Framhjulen kommer lösa men det är enkelt att fästa dem och rulla.

Hur lätt är Chicco Liteway?

Liteway resevagn lever upp till sitt namn. När den är vikt (vilket är väldigt lätt att göra) är den tillräckligt liten att bära till bilen i en arm med ditt barn på andra armen.

Den är väldigt kompakt (29 x 29 x 105 cm), så passar lätt i bagaget med gott om utrymme. Och trots att den är lätt är den starkt och hållbar.

Med detta sagt verkar bromspedalen lite känslig men är väldigt bra.

Och när den viks så effektivt är det väldigt lätt att förvara den i en garderob och det är ingen tvekan över att den ska med på semestern.

Paraplyvagn Chicco liteway

Läs recensioner om de lättaste resevagnarna

Hur är Chicco Liteway att köra?

Det är en skön känsla när du kör den. Jag gillar verkligen hur paraplyvagnen känns när du kör den. Det klarar av trottoarer, genom parker på gräs, in och ut genom affärer, genom trånga gånger, in och ut ur hissar och lite tuffare terräng som en bondgård, men du ska kanske inte köra den på allt för svår terräng.

Med tanke på att det är en lätt vagn, är vi imponerade av fjädringen. Den är kanske inte gjord för längre promenader på väldigt ojämn mark men det är inte heller det den är avsedd för.

Det tvådelade handtagen är bekväma att hålla och ligger på en bra höjd men de är inte justerbara så det är inte helt optimalt för längre människor över 180 cm.

Framhjulen är svängbara men kan också låsas vilket görs lätt med ett lätt tryck på knappar vid hjulen.  Den svängbara inställningen är bra för att lättare kunna styra vagnen och att sätta hjulen i låst läge är bra för mer ojämn mark som grusvägar.

Hur liten blir Chicco Liteway ihopfälld?

Den blir ganska liten och smidig när du fäller ihop den. Det gör det enkelt att ta med den på resor eller att ta med den i bilen. 

Hur bekväm är den?

Den är väldigt bekväm. Ryggstödet har fem justerbara positioner, allt från att ligga platt till upprätt. Det är enkelt att justera och kan göras med en hand.

Den upprätta positionen i Liteway är perfekt, liksom de lägre positionerna när barnet ska sova. Det finns också ett benstöd som har två ställningar.

Hur är selen?

Chicco Liteway har ett fempunkts säkerhetsbälte och fungerar utmärkt. Det är lite svårt att få dem i rätt position men när bältet väl är på plats sitter barnet säkert.

Hur är suffletten?

Istället för att den sitter direkt på vagnen klickar du själv på suffletten. Den är ganska spetsig, så det känns inte säkert när det är blåsigt. Det har också en vana att lossna sig när du viker upp barnvagnen, vilket innebär att du måste fästa om den när du kommer att använda den igen.Den har en dragkedja på baksidan som kan dras ned för att tillåta extra luftflöde när det är särskilt varmt.Det känns som att Chicco har överkomplicerat suffletten till en nackdel med funktionalitet och eftersom suffleten är jobbig betyder det att regnskyddet också är något av en olägenhet.

Kan du interagera med din lilla?

Det verkar inte som barnvagnen är utformad med interaktion med din bebis i åtanke. Till exempel finns det inget fönster som på många andra barnvagnar.Men när du har tagit bort blixtlåset, eller om suffletten avlägsnas helt, kan ditt barn vända sig och prata med dig.

Hur är varukorgen på Chicco Liteway?

Mycket bra. Denna barnvagn har en förvaringskorg under som är tillräckligt stor för en skötväska och några andra saker.

Du kan också hänga blöjpaket på handtaget om du behöver använda korgen för andra saker. Se bara till att din bebis är i barnvagnen när du hänger på påsen annars kommer det sannolikt att tippa.

paraplyvagn Chicco liteway förvaring

Rekommenderas den från födseln?

Det går att köpa ett babyskydd som går att fästa på vagnen men vi är inte helt övertygade om att den passar för nyfödda. Hellre 6+ månader.

Är Chicco Liteway snygg?

Den ser väldigt snygg ut. Den kommer i flera färger som svart, lila, grön eller ljusgrå.

Är den värd pengarna?

För det billiga priset är det klart värt det men vi tycker en riktig sufflett hade varit att föredra. Den senaste versionen av Liteway har numera en längre sufflett. Den kostar lite mer men är värd det för suffletten. 

Låsbara hjul?

Ja, framhjulen.

Vikt och maxvikt?

Vagnen väger 7,5kg och klarar en maxvikt på 22kg.

Hur är den på semestern?

Den är perfekt till semestern. Liten, lätt och rullar bra på plant underlag. Den blir lång men då låg och kompakt på andra hållen.

Chicco-Liteway

Bedömning:

En lätt, kompakt resevagn som är lätt att manövrera, bekväm för barnet, vaken eller sovande, och stilfull att köra. Tillbehören är trixiga så kanske inte det bästa alternativet om du lätt blir frustrerad. Bra som en andra barnvagn i bilen och ta med på semester.

2 svar på ”Chicco Liteway recension”

Kommentarer är stängda.