Easywalker buggy XS recension – prisvärd och lätt resevagn

Easywalker buggy xs recension –  körs lätt och smidigt

XS i paraplyvagnens namn står för extra liten. Och i själva verket är resevagnen ganska smal med en bredd på 44 cm. Den är också kompakt när den är hopfälld. Den väger ca 6 kg och hör därför till kategorin lätta vagnar.

Enligt tillverkaren kan du använda resevagnen från födsel till 4 år eller högst 15 kg. Men vi rekommenderar att du lägger ett nyfött barn i vagnen på en duovagn och bara när den är lite större i en paraplyvagn.

Du kan enkelt lyfta Easywalker Buggy XS med en hand. Justering av ryggstöd med ditt barn i det är svårt. Och om du vill ta ditt barn in eller ut ur vagnen måste du ta bort hela bandet. Men vi tycker att det är en trevlig bil att köra med, eftersom den styr lätt och smidigt. På ojämn mark gör han det också bra.

Fördelar

  • Styr smidigt och lätt
  • Lätt att vikas in och ut
  • Fällning med en hand möjlig
  • Kompakt paraplyvagn, också vikt
  • Kan stå upp självständigt när den är vikt

Nackdelar

  • Justering av ryggstöd med barnet i är svårt
  • Bågen måste avlägsnas i sin helhet när du sätter ditt barn i bilen eller sätter i barnet
  • Bromsen är lite för nära varukorgen
  • Kan inte vikas som ett vagnshölje vid vikning

Hur stor är Easywalker buggy xs?

Uppfälld: H105 x L76 X B44, Ihopfälld H23 x L52 X B44.

Hur viker du ihop easywalkker buggy xs?

Hopvikningen av resevagnen är möjlig med 1 hand, vilket är ett plats. Med handen måste du trycka 2 knappar samtidigt. När du vet det och får till det, är det ganska lätt att vika ihop den.

När du har vikt ihop den, måste du kontrollera att låset är säkert, så att barnvagnen hålls vikt och stängd. När den är hopfälld kan den stå självständigt. Du kan inte bära den med dig som ett vagnshölje, det är för litet för det.

Hur är paraplyvagnen att köra?

Easywalker Buggy XS löper smidigt på asfalt och trottoarplattor.  Du kan styra den med en hand, även i hörnen. Att gå upp och nerför trottoaren är bra. På ojämna ytor är det ibland lite tungt, men i allmänhet går det ganska bra.

Hur är bromsen på easywalke buggy xs?

Bromsen ligger i mitten av ramen. Du kan nå den med din fot, men om du vill ta bilen av bromsen så kommer bagagekorgen i vägen. Du kommer med din fot mot korgen.

 

Hur är ryggstödet?

Du kan justera ryggen steglöst och ganska platt. Justering är lätt utan ditt barn i sätet, men med barnet i vagnen är det ganska svårt att dra ihop remmen från en plan position till en rakare position. När allt kommer omkring måste du trycka på knäpparen och dra bandet mot dig med den andra handen och under tiden lyfta barnets vikt för att höja ryggstödet till en högre position.

Hur är selen?

  • Klassisk 5-punkts sulkysele,

Hur är suffletten?

Inte superlång sufflett men du klarar dig bra ändå. Du har ventilationsfönster på sidan. Vilket är skönt under varmare sommardagar.

Hur fungerar den i kollektivtrafiken?

Det här är en liten och smiddig vagn som fungerar bra i kollektivtrafiken. Spelar ingen roll om du vill åka buss eller tunnelbarana.

Vem passar Easywalker buggy xs för?

Vagnen är perfekt för resan om än lite krånglig när du ska sätta i eller ta ur ditt barn ur resevagnen. Den har en ganska låg maxvikt på 15 kg, vilket är lite synd men upp till 3-4 år borde barnet kunna sitta i vagnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *