Recaro Easylife recension

Sammanfattat om Recaro Easylife:

Recaro Easylife är en väldigt kompakt, lätt och liten vagn när den är ihopfälld och väldigt enkel att använda. Perfekt sulky för semestern.

Recaro Easylife

Prisklass: Mellan Maxvikt sittdel: 18 kg Vikt på vagnen med sittdel: 6,8 kgMått uppfälld: 48 x 84 x 108 Mått ihopfälld: 30 x 21,5 x 108 cm
Lämplig från: 6 månader Vändbar: Nej Liggdel: Nej Sovposition: Inte fullt liggläge Handtag: Tvådelat, ej justerbar Adapter för babyskydd: Nej.

Fördelar

Ultralätt, lätt att förvara, enhandsviksmekanism, elegant

Nackdelar

Blir inte helt platt, knepigt att röra sig ned för trappor, handtaget går inte dra ut för att justera längd.

Vår recension av Recaro Easylife

Recaro är känt för att sälja en rad bilstolar av hög kvalitet, men det tyska varumärket gör också barnvagnar med sin Easylifevagn.

Detta är en av endast två barnvagnar som företaget producerar, den helt nya resevagnen har hittills vunnit två utmärkelser i Storbritannien, både från älskade av föräldrar; Guldpriset för bästa lätta resevagn och bronspriset för bästa barnvagnen. Easylife har också nominerats för fem fler utmärkelser från olika föräldra- och barninstitutioner.

När det gäller paraplysulkys finns det redan väldigt många vagnar, men Recaro Easylife står ut av flera skäl. Med sina 5,7 kg är det en av de lättaste, och den fantastiska enhändiga vikningsmekanismen är enastående.

Det faktum att det viks långsamt och inte som ett paraply (paraplyveck), som många av barnvagnarna, gör det mycket lättare att bära och mycket mer kompakt att förvara.

Det är också mycket billigare än konkurrenter som Babyzen YOYO, så Easylife verkar ha hittat rätt balans mellan stil och valuta för pengarna.

Läs mer om andra resevagnar.

Hur bekväm är Recaro Easylife barnvagn?

Den är bekväm med ett vaderat säte och det ljusgula tyget ser slitstarkt ut.

Recaro har totalt fyra ryggpositioner, men överraskande har det inte ett helt liggande alternativ. Barn sover gott i den oavsett men det är bra att veta innan du köper denna sulky.

Hur lättkörd är Recaro Easylife?

Barnvagnen har åtta hjul med full fjädring och den är bra att köra på släta ytor och även över gräsmattor i parken, att köra upp den för trottoarkanter är inte heller något problem.

Två hjul kan låsas, vilket gör det lite lättare att köra på ojämnare terräng, men det kan ändå vara svårt att göra på grus eller platser med högt gräs.

Bromsen är väldigt lätt; du trycker ned för att låsa och trycker lätt upp den för att låsa upp och köra vidare. Men på grund av var bromsen sitter gör det att det blir svårare att köra den uppför och nedför trappor.

Kan Easylife vikas med en hand?

Ja det kan det. Enhandsviksystemet är fantastiskt; Det finns en subtil illustration på handtaget som påminner dig om hur man gör det, men det är väldigt enkelt.

Men öppningen av barnvagnen är lite svårare. Flera använder den oglamorösa ”Skaka ut”-metoden.

Är barnvagnen kompakt ihopvikt?

Ja, när den viks ner är dimensionerna bara 50/59 / 27cm (B / H / D) vilket gör det mycket enkel att förvara, och den står upprätt när den är ihopfälld.

Går den som handbagage?

Nej, möjligtvis om du tar bort de två lösa hjulen.

Har bristen på vikt äventyrat hållbarheten?

Det är svårt att säga, även om det känns mindre robust än en tyngre vagn betyder det inte att det inte skulle vara så.

Hur är 5-punkts selen?

5-punkts selen är riktigt bra. Även om låsen är av plast och känns lite spänd, är det säkert och svårt för små fingrar att öppna.

Hur är handtaget?

Handtaget är briljant. Det är så mycket lättare att trycka om du behöver använda en hand. Faktum är att du kan trycka med en och stå vid sidan av sulkyn och prata med din lilla.

En handväska kan fortfarande hängas över ryggen och den är faktiskt riktigt bra på att stå stabilt med några påsar hängade på den även utan barn i vagnen

Är du längre än 180cm lång kan det vara så att du riskerar att sparka till hjulen när du är ute och går med vagnen men det är också en vanesak för att undvika det.

Hur är varukorgen?

Korgen under barnvagnen är användbar, det är en anständig storlek och det är lätt att komma åt.

Hur är den mot andra barnvagnar?

Den är liten och smidig och står sig bra mot konkurrenterna. Med en vikt på endast 5,7kg är den verkligen så lätt och även kompakt för att kunna använda i trånga kollektivtrafiken runt om i världen eller hemma i stan.

Är Recaro Easylife lämplig på semestern?

Ja, på grund av sin lätta och andningsbara mesh är den bra vid resor till varmare ställen. Denna resevagn är idealisk för semestern.

Men även om den också har funktioner som gör det till en bra sommarvagn är det osäkrare hur den skulle vara i kallare väder. Det finns ingen fotsack och även om den är lätt att styra vågar vi inte säga hur den skulle hantera snö och is.

Är sittdelen vändbar?

Nej

Eventuella extra tillbehör?

Regnskydd  (Det har en främre dragkedja som gör det enkelt att skicka saker till ditt barn och det har också reflekterande remsor på det, vilket är väldigt bra.)

Hur monterar man barnvagnen?

Barnvagnen kommer färdig i lådan, det enda du behöver göra är att fästa två av hjulen, vilket är lätt och tar några sekunder.

Det kommer med en manual, som är ganska förvirrande på grund av antalet språk på varje sida. Det är dock ganska självförklarande, så att sätta ihop den borde inte vara något större problem.

Är den värd pengarna?

Med en kostnad mellan 2000-2800 kr får du en bra vagn om än lite dyr. Men om du behöver en vagn som är lätt och tar upp minimalt med utrymme kan denna vagn vara värd det.

Slutord

Recaro Easylife är ett briljant lätt alternativ för de som har begränsat utrymme. Perfekt för semester och dagsutflykter.

https://www.youtube.com/watch?v=nonNIieFf8k

1 svar på ”Recaro Easylife recension”

Kommentarer är stängda.