Recension av Goodbaby GB Pockit

Innehåller reklamlänkar för lekmer.se
Betyg:
3.7/5

Sammanfattat om Goodbaby GB Pockit: 

En Guinness World Record-innehavare, Goodbaby GB Pockit har den mest kompakta vikningen av alla sulkys på marknaden vilket gör det till ett idealiskt val för semesterresor. Bara hoppas att det inte regnar!

GB Pockit Stroller

Prisklass: Mellan Maxvikt sittdel: 18 kg Vikt på vagnen med sittdel: 4,3 kg Mått uppfälld:72 x 43 x 99 Mått ihopfälld30 x 18 x 35 cm
Lämplig från: 6 månader
Vändbar: Nej Liggdel: Nej Sovposition: Inte fullt liggläge Handtag: Tvådelat, ej justerbar Adapter för babyskydd: Nej.

Fördelar

Den mest fantastiska vikningen av någon sulky som du någonsin sett.

Nackdelar

Pockit har uppnått sin lätta vikt och vikbarhet genom att ta bort allt överflödigt, så det är en grundläggande åktur för barn från sex månader plus.

Vår recension av GB Pockit

När lanseringen av den här barnvagnen närmade sig blev den snabbt en snackis. Designad av GB (en sammanslagning av varumärkena GoodBaby och Cybex) har den vunnit en plats i Guinness Book of Records för att vara världens “minsta kommersiellt tillgängliga vikta barnvagn”.

Hur liten blir Goodbaby GB Pockit ihopvikt?

Sulkyn viks till sin minsta storlek för transport (det är 34 x 14 x 32 cm) i sin väska. Det finns bara en sak att säga: wow, den är liten!

GB Pockit Stroller ihopfälldGB Pockit Stroller liten

Hur monterar man barnvagnen?

Ingen montering krävs! Den är klar att köra några sekunder efter att ha öppnat lådan!

Läs mer om 7 lätta resevagnar här.

Hur är Goodbaby GB Pockit  i jämförelse med andra kompakta sulkys/resevagnar?

Det är den lättaste vagnen på marknaden tack vare att de skalat bort allt onödigt. Den väger så lite som 4,3 kg tack vare sin superlätta konstruktion, fjädervikt och design utan krusiduller. Bärväskan är gjord av förstärkt shopper-stil nylon, så den väger bara några gram.

Babyzen Yoyo 6+ är en värdig föregångare som väger 5,6 kg med en kompakt vikning, men (vid 52 x 44 x 18 cm) är den större och betydligt dyrare.

Mountainbuggy Nano passar i en bärväska (men se upp för de leriga hjul som finns kvar). Billigare än Babyzen och det är ett bekvämt alternativ men passar inte i de flesta flygplansskåp.

Hur är den att köra?

De har tagit ett bra koncept i en barnvagnsdesign och utvecklat det till en bra och praktisk nivå. Vi kommer gå igenom några brister men låt inte det överskugga att denna sulkyn är riktigt bra. Du kan med lätthet ta med barnvagnen på tåget utan att oroa dig för att inte få plats då det är lätt att vika ihop den och lägga upp på bagagehyllan.  Om du skulle gå på bio kan du också snabbt och lätt lägga den under ditt säte om det skulle behövas medan andra barnvagnar får lämnas utanför biosalongen.

Den ser inte helt robust ut vid en första titt men ju mer du använder den så märker du att den är stadig.

Fjädringen är inte den absolut bästa så kullerstenar och trädrötter är bäst att undvika. Annars är den lätt att köra med låsbara och svängbara framhjul.  Det är inga problem att köra upp och ner för trottoarer och upp och ner för trappor.

Hur viks Goodbaby GB Pockit ihop?

Den viks ihop genom att du klickar in två knappar samtidigt och trycker den nedåt. Då blir den ett litet paket.  Löjligt enkelt. Men det är viktigt att betona att du alltid bör ta extra tid för att säkerställa att ramlåsen sitter på plats vid öppningen. Efter ett tag blir en naturlig del att kolla och du tänker inte ens på det.

Den minsta vikningen, som passar för att lägga vagnen under din plats i restauranger eller i bagageutrymmen på flygningar, kräver  att användaren vikar in bakhjulen på vagnen. Det tar några sekunder att få rätt men är fortfarande löjligt snabb i det stora hela.

Det finns band och spärrar för att hålla allt på plats när du bär vagnen eller när den ligger i bagageutrymmet. Det kräver båda händerna eftersom det kan vara lite pilligt.

Hur lätt är det att bära Goodbaby GB Pockit i väskan?

Det är lika enkelt som att bära en stor handväska. Du bär med enkelhet vagnen över axeln och kan samtidigt bära ditt barn.

Väskan rymmer vagnen och lite småsaker och storleken gör att den inte slår mot dina ben eller att den glider inte av allt för lätt.

Är det en lämplig vagn att handla med?

Det här är inte rätt sulky att ta med på shoppingturer. Varukorgen är mindre än genomsnittet, den ska rymma 2kg last. Om du är van vid att hänga en påse över handtaget så kommer du inte kunna göra det med denna vagn. Det säger inte att du inte kommer att kunna göra det men om du gör det så kommer vagnen att vrida sig.Men du kan hitta en väg runt det. Om du tar med väskan vagnen brukar transporteras i kan du packa en del i den.

Är vagnen bekväm?

Ja, barn verkar tycka att den är helt okej. Det finns dock vissa reservationer. Vagnens rygg och sittplats är verkligen mer av en förstärkt tygplatta än en stoppad stol, även om den nog är mer bekväm än den ser ut.

När barnet har vinterkläder på sig ser det ganska trångt ut då sätet är smalt. Även om det finns ett praktisk solskydd (du bara drar fram och tillbaka, och det fungerar bra), finns det inget sätt att skydda honom från vinden, eller hålla bort regnet så barnen är ganska utsatta. Med ett lätt regnskydd kan det ändå dra ner parasollet. Det är bäst att inte använda ett regnskydd då det också kan komma alldeles för nära barnets ansikte. Inte så smidigt när det regnar.

Dessutom visade sig det vara knepigt att använda buggy med universalfodral och fotklaff eftersom montering det kräver att de trepunkts säkerhetsbältesremmarna alltid slås ihop.

Fantastiskt för soliga semestrar… men låt oss komma ihåg att regn finns överallt!

GB Pockit Stroller

Vilken ålder passar den för?

Från åldern 6 månader till 15 kg (ca tre år).

Hur sitter barnet?

Det finns ingen lutning eller ligga platt alternativ, så det är inte lämpligt för nyfödda eller småbarn som inte sover sittandes.

Slutsats:

Goodbaby GB Pockit är bra resevagn. Inte lämplig för att använda varje dag men det är en riktigt bra vagn för den frekventa resenären, eller någon med ett barn som gillar att utforska. Den gör ett stadsäventyr till en barnlek och om du ska resa med ditt barn så köp den här. Då är du redo.

2 svar på ”Recension av Goodbaby GB Pockit”

Kommentarer är stängda.