Recension av UPPAbaby G-Luxe

Innehåller reklamlänkar för lekmer.se

Betyg:
5/5

Sammanfattning av recension av UPPAbaby G-Luxe

UPPAbaby G-Luxe är fortfarande lika lätt och robust som någonsin och idealisk för föräldrar med småbarn, men inte bra om du har en nyfödd.

Prisklass: Mellan Maxvikt sittdel: 18 kg Vikt på vagnen med sittdel: 6,8 kg Mått uppfälld: 48 x 84 x 108 Mått ihopfälld: 30 x 21,5 x 108 cm
Lämplig från: 6 månader
Vändbar: Nej Liggdel: Nej Sovposition: Inte fullt liggläge Handtag: Tvådelat, ej justerbar Adapter för babyskydd: Nej.

Uppababy g-luxe färger

Fördelar
Snygg, väldigt robust, kompakt vikning, avtagbar och tvättbar sittplatta, väldigt lätt med bekväm bärrem, fjädring

Nackdelar
Hård sele, kan inte köra den med en hand, bara lämplig från 3 månader.

Vår recension

Precis när du trodde UPPAbaby hade täckt allt när det gäller att transportera barn runt, introducerade de sin senaste G-Luxe resevagn på marknaden. Snygg och funktionell, denna barnvagn är också lätt, bärbar och full av spännande funktioner.

En uppgradering från 2013-versionen, 2015-modellen har avtagbar och tvättbar sittplatta och tyg (du kan fortsätta använda den även när sittplattan är i tvätten), en förbättrad sufflettdesign som lätt sänks och lyfts upp och en ny chassiprofil på framsidan.

UPPAbaby får regelbundet bra recensioner från konsumenter och branschexperter och pryds ofta som ett av de ledande barnvagnsmärkena.

Grundades i USA år 2006, är deras uppgift att göra intuitivt utformade produkter som är eleganta och snygga, med funktioner som föräldrar vill ha, och G-Luxe passar verkligen in där.

Läs mer recensioner om 7 lätta resevagnar.

Vad finns i lådan?

Lådan innehåller barnvagnen, plus en avtagbar SPF 50 + huva och solskydd, som enkelt klickar på och ett separat regnskydd. Varukorgen är fastsatt i position och det är en bra storlek – perfekt för det du behöver när du handlar.

Suffletten ser inte stor ut, men den har ett dolt solskydd som går hela vägen ner, så det är perfekt på de soliga dagarna när du inte vill vara inomhus.

Framhjulen måste sättas på plats (mycket enkelt) och du kan vara klar att köra vagnen fem minuter efter du öppnat den. Instruktionerna levereras med bra diagram! Det kommer också med en borttagbar kopphållare, som också klämmer fast och passar en kaffekopp eller flaska vatten.

UPPAbaby g-luxe blå

Är den så lätt som du förväntar dig?

Ja det är den. Med 6.1 kg är det en av de lättaste barnvagnarna på marknaden och kan enkelt lyftas med en hand.

Den är inte lika lätt som UPPAbaby G-Lite, men fördelen är att denna har en stor stabilitet. Den har också en bärrem, så du kan bära den över axeln – ett användbart tillägg för när du går på en flygplats eller till exempel upp och nerför trappor.
Det betyder att du kan lägga barnvagnen över axeln och ha två händer fria att bära ditt barn.

G-luxe gul resevagn

Hur enkelt kör du UPPAbbaby G-Luxe?

Verkligen lätt, den kör med lätthet inne i stan, över leriga vägar och mycket mer än vad man tror. Den känns bra och robust. Med högpresterande hjul och fjädring har ditt barn en skön och bekväm åktur.

Framhjulen är svängbara men kan låsas för extra stabilitet. Det är mer lämpligt för stadsboende föräldrar men kan användas på olika terräng.

Bromsen är lätt att få i och ur. Handtagen sitter på en bra höjd för både kortare och längre föräldrar som kör barnvagnen – de är inte justerbara men kan hållas på olika sätt beroende på din längd.

Hur bekväm är barnvagnen?

Mycket, sätet är vadderat och tyget är fläck och vattenbeständigt. Den är också avtagbar och tvättbar, vilket är idealiskt – den är fastsatt av kardborreband, så efter ett spill behöver du bara dra av det.

Barnvagnen har tre olika ligglägen för ryggen, detta justeras med en spak på baksidan av sätet. Detta är en förbättring mot de äldre modellerna som sägs vara svårare.

Det går dock inte få ett helt plant liggläge, det är därför det rekommenderas inte för nyfödda, men de tre positionerna ger stor flexibilitet. 5-punkts sele med centreringsknapp känns väldigt säker. En annan utmärkt funktion är det justerbara fotstödet.

Hur mycket kan du luta ryggstödet på uppababy?

Är UPPAbaby G-luxe lätt att vika ihop och vika upp?

Ja, paraplyvagnar kan ibland vara krångliga att öppna och stänga men G-Luxe är lätt.
Du behöver båda händerna eftersom vikten aktiveras med tvåfingerutlösare som ligger på båda sidor av ramen, men det krävs ingen fotåtgärd. Det går snabbt att vänja sig vid detta. Den står upp medan den viks. Den har ett praktiskt lås för att hålla den i stängt läge på sidan.

Uppababy g-luxe vika ihop

Ger UPPAbaby G-luxe valuta för pengarna?

Prissatt på 3000kr, det är mot den dyrare slutet av marknaden med topp barnvagn märken som Maclaren och Quinny. Du kan ofta få rabatt på närmare halva priset om du letar på Lekmer och Babyshop.se

En nackdel för denna resevagn är att den inte är lämplig från födseln och det finns inget resesystem alternativ, är den mest lämpad för småbarn.
Den är definitivt värd pengarna och är den typ av resevagn du definitivt kommer att använda om och om igen, speciellt om du använder det för mer än ett barn.
Barnvagnen är lämplig för barn upp till 15 kg, vilket är medelvikten för en fyraåring.

En extra ekonomisk fördel för UPPAbaby G-Luxe är att den kommer med en gratis tvåårig garanti genom att bara registrera produkten online inom tre månader efter köpet. Se till att du också håller ditt köpbevis för att validera garantin.

Slutsats:

G-Luxe är en slank, snygg och robust lätt barnvagn som har en mängd briljanta funktioner, vilket gör det till en glädje att använda.

Lämplig för små från tre månader till cirka fyra år, det här är en bra produkt för alla växande familjer som gillar att vara i farten.

1 svar på ”Recension av UPPAbaby G-Luxe”

Kommentarer är stängda.